31 Ekim 2011 Pazartesi
Kırmızı Erik
Kendileri ile ne yapılacağına bir türlü karar verilemeyen ya da fazlalıktan yüzüne bakılmayan başı boş gezen sebze meyvenin başına gelebilecek en güzel şey bir işe yaramaktır herhalde. Bu mantıktan hareket ile bu kırmızı eriklerin başınada aynı şey geldi. Kendileri karanfilli kırmızı erik marmelatı oldular.
Malzemeler:
1 kg kırmızı erik
1 büyük boy mandalina
6 adet karanfil
Yapılışı:
Bir kilo kırmızı erik bir güzel yıkandılar çekirdekleri çıkartılıp tencereye alındılar, biraz ekşi tatları sevdiğim için şeker yerine bir büyük mandalina suyunu ve altı adet karanfili üstlerine ekleyip tencerenin kapağını kapattım. Çok kısık ateşte 20 dakika kaynayana kadar kendi suları ile piştiler. Kaynadıktan sonra kapağını açıp karıştırarak bir 20 dakika daha pişirdim. En sonunda el blendrından geçirdiğim erikleri tencerede soğumaya bıraktım. Karanfilli erik marmelatının hikayesi de her sabah kahvaltı soframızda devam ediyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder