Akşam yemeğinden önce midem kazındı canım biraz peynir ve hafif birşeyler isteyince mutfaktaki avakadoları gördüm. Nasıl güzel görünüyorlar bakar mısınız. Biraz peynir ve zeytinle beraber güzel bir ara öğün oldu.
Malzemeleler:
1 avakado
1/2 çay bardağı eski kaşar
1/2 çay bardağı tulum peyniri
3 tatlı kaşığı nar
5-6 siyah zeytin
1/2 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
Tuz
Yapılışı:
Avakadoyu soyduktan sonra ay şeklinde doğradım, peynirleri ve nar tanelerini avakadoların üstüne serpiştirdim,zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp salatama ekledim, ben 1 hafta önce marine ettiğim zeytinlerimden kullandım daha sonra sosunu hazırlamak için başka bir kabın içinde zeytinyağ, limon suyu, hardal ve bir çimdik tuz'u özleştirdim ve salataya ekledim bir kaç dakika avakadoları kırmadan yavaşça alttan üste karıştırdım. Eğer hemen servis edilmeyecek ise yarım saat dolapda dinlenirse tüm aromalar daha belirginleşecek ve daha zengin bir lezzet ortaya çıkacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder