9 Aralık 2011 Cuma

Yeni yıl yeni yıl herkese kutlu olsuuuuunnn :O))

Saat 1'i çoktan geçti ben ise mutfaktan ancak çıktım ama yarının siparişlerinin büyük kısmı bitti. Yarın sabaha daha çok iş var ama olsun paketlemeyide başarı ile hallettik. Yılbaşı ruhuna uygun olan zencefilli kurabiyelerimi (ginger bread) süslerken çok eğlendiğimi itiraf etmeliyim şimdiden hepinizin yeni yılını kutluyorum..
(Tarif Bakeralla'nın sitesinden adepte edilmiştir.)

Malzemeler:
5 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı dut pekmezi
(Harnup pekmezi kullanıcaksanız 1 su bardağı kullanıp şeker ilavesini çıkartabilirsiniz)
100 gr tereyağ
1 yumurta
3 çay kaşığı toz zencefil
2 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:
Tüm malzemeniz oda sıcaklığında olsun. Öncelikle tereyağ ve şekeri mikser ile birbirine iyice karışana karadar çırptım, bu karışıma yumurtayı ekleyip tekrar çırptım sonra pekmezi ekledim ve bir süre daha çırptım. Tüm kuru malzemeyi başka bir karıştırma kabında bir araya getirip çatalla veya çırpıcı ile iyice karıştırdım. Sıvı karışımımın içine un ve diğer malzemeyi parça parça ekledim. Bunu yapmamın sebepi katı ve piştikten sonra sert bir hamur istememem. Hamuru mikserle iyice karıştırdıktan sonra unlanmış tezgahımın üstüne aldım ve 3 parçaya ayırdım. Herbir parçayı streçledim ve dolapda bir gece beklettim. Ertesi gün yuvarlaklar halinde 180 derecede fırında 15-20 dakika pişirdim. Ben 15'inci dakikadan sonra
kürdan metodu ile kontrol ettim ve çıkarttım. Pişen kurabiyelerimi soğutme teline aldım oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kuvertür çikolata eritip süsledim. Bu kısım tamemen sizin zevkinize ve ne kadar eğlenmek istediğinize bağlı olarak değişebilir. Son dip not olarak bu cefakar hamuru buzlukta haftalarca kalabiliyor.

Bu görüntüsü pek eğlenceli olan kağıt keklerim için herhangi bir kek tarifinden farklı bir tarif kullanmadım o sebeple beğendiniz bir kek tarifini kullanmanızı tavsiye ederim yanlız iki önemli dip notu vermek isterim, kağıt kek kaplarının tamamını doldurmayın ki kabarmaları için yerleri olsun. İkinci olarak da kek tariflerinde genellikle 1 paket kabartma tozu kullanılır ben kağıt kek kaplarından taşan kekcikler istemediğim için bir paket kabartma tozu yerine bunun tam yarısını kullandım. Süslemek için üstlerine eritilmiş çikolata mini cinler ve pasta süsü kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder