18 Aralık 2011 Pazar

Zeytinli Dere otlu Pancake

Bir nevi pancake sayılır aslında zira pancake hamuru ile pek bir benzerliği yok. Bu tarif orijin olarak zeytinli kek tarifinin tavaya uyarlanmış hali. Biraz büyükçe bir hamur olacağını baştan söylemek isterim ancak piştikten sonra ertesi güne kalacağını hiç zannetmiyorum. Pazar kahvaltılarına pek özendiğim için üşenmedim yaptım. Biraz baharat, bir tutam çörek otu ve cevizli lor karışımı ile çok lezzetli oldu.

Malzemeler:
4 ymurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı elenmiş un
1 1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
1/2 demet dereotu

Yapılışı:
Oda sıcaklığında olan yumurtaları gene oda sıcaklığında beklemiş yoğurt ile çırparken zeytinyağı ekledim. Ardından tüm malzemeyi karıştırma kabına alarak karıştırdım. Bu noktada hamur iyice ağırlaşacağı için tel ile karıştırmak zor olacaktır biraz kol çalışması yapmış oluyorsun iyi oluyor. Hamurumun bir kısmını yağsız tavaya aldım yayması biraz zor gibi görünsede spatula yardımı ile kolayca şekillendiriliyor. Ben tavanın tabanına yayarak pişirdim bu sebeple çift spatula ile çevirebildim. Kısık ateşde ağır ağır pişirdiğim kekimi mis gibi çayla beraber mideye indirdim. Sadece kahvaltı için değil, çat kapı gelen dostlar içinde acil tarafından bir nevi kolaylık.
Tarifi deneyecek herkese mutlu pazarlar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder