1 Kasım 2011 Salı
8 büzüş elma..
Buzdolabında beklediler olmadı mutfak masasının üstünde en şık porselen tabağın içinde arzı endam ettiler ama olmadı, olmadı. Onları kimse yemek istemedi. Bu zavallı elmalar da üzüntüden ve sıkıntıdan yüzlerini buruşturmaya başladılar. Bir yandan onları bilinen en harika elmalı turta haline dönüştürme arzusundayım, bir yandan da “ bu aralar çok şekerli yiyorum spor boşa gidiyor” vicdan sesimle baş etmeye çalışırken şekeri ve yağı azaltılmış light elmalı turta yapmaya karar verdim.
Malzemeler:
8 küçük elma
2 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı pekmez
2 yumurta
2 çorba kaşığı yulaf
4 çorba kaşığı elenmiş un
½ kahve fincanı şeker
1 paket vailya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Elmaları yıkadıktan sonra bir güzel ay şeklinde doğradım ve sonrasında bir teflon tavada iki çorba kaşığı tarçın ve iki çorba kaşığı pekmez ile pişirdim. Bir yandan iki yumurta yarım kahve fincanı sekeri ayrı bir kapta çırptım içine iki çorba kaşığı yulaf ve elenmiş dört kaşık un ile bu işleme devam ettim. En son bir paket vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yuvarlak fırın kabıma (kelepçeli kek kalıbı da olur) yağlı kağıt döşedim (kenarlarından taşırın) elmaları dizdim sonra hazırladığım kek harcımla üsütünü örtecek şekilde elmaların üzerine döktüm. 180 derece fırında önce üstü kızarana kadar 20 dakika pişirdim sonra elmaların karamelize olması için kalıbımı fırının en alt kısmına alıp bir 15 ila 20 dakika arasında tekrar pişmeye bıraktım. Sonrasında yarım saat soğumasını bekledikten sonra kek tabağına ters çevirerek yağlı kağıdıda üstünden aldım.
Bu hatrı sayılır hafif elmalı turtanın yedikten sonra vicdan azabıda hafif oldu.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder