4 Kasım 2011 Cuma

Süzme Yoğurtlu Tavuk


Tavada tüm endamları ile yatan ızgara tavuk pirzolalar ve ben. Eeee ne olacak şimdi diye birbirimize bakıyoruz. Ne yapıcam ben sizinle derken mutfağı arşınlıyorum, aklıma birşey gelsin derken ,sandviç fikri zihminde yanıp sönmeye başladı. Baktım ekmek bildiğimiz ekmek, nasıl olur, olur mu olmaz mı derken “olur olur” diyor bir ses içimden bende sıvıyorum kolları.

Malzemeler:
4 tavuk pirzola
6 dilim ekmek
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı tahin

Yapılışı:
Tavuk pirzolaları teflon tavada yağsız ızgara yaptım. Altı dilim ekmeğin her iki tarafına zeytinyağ sürdüm ve tost makinasında iyice kızarttım. Bir diş sarımsağı ortadan ikiye bölüp kızartmış ekmeklerin üzerine bildiğiniz sürttüm. Evet aynen öyle sarımsağı ekmeğe sürdüm. Yoğun sarımsaklı ekmek yapmak istemediğim için sadece aromasını kullanmak istedim. Ardından iki çorba kaşığı süzme yoğurdu iki tatlı kaşığı tahin ile karıştırdım. Kızarmış sarımsaklı ekmeğin alt kısmına biraz yoğurt sosdan sürdüm üstüne ızgara tavuk pirzolaların kemiklerini alarak didikledim sonra üstüne tekrar yoğurt sos ve tavuk parçaları koydum iki kat bu işlemi yapıp biraz daha yoğurt sos sürdüm ve ikinci dilim ekmeği üzerine kapattım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder