2 Kasım 2011 Çarşamba
Felafel
Kendisini Ortadoğu’nun tümüne mal olmuş bir arasıcak mertebesinde yer alan(bana göre ana yemek) ana malzemesi nohut olan muhteşem bir lezzet olarak tanımlayabilriz (bkz.Meydan Laurosse). Pide veya ince lavaş ile birlikte yenen bu nohut köftesi için farklı tarifler bulabilirsiniz ama ben nohutun tadını perdeleyecek yumurta, bakla gibi malzemeleri kullanmaktan hoşlanmadığım için aşağıdaki tarifi kullanıyorum.
Malzemeler:
1 ½ su bardağı nohut
4 çorba kaşığı un
½ soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kişniş
Kızartmak için bolca sıvı yağ
Yapılışı:
Birgece önceden ıslattığım nohutları düdklü tencerede iyice yumuşamaları için 30 dakika kadar pişirdim. Nohutları süzüp soğumaları için karıştırma kabını aldım bu sırada da iyice ezdiğim sarımsakları yarım soğan rendesinin içine karıştırdım. Ilıyan nohutları robotta püre haline getirene kadar çektim. Nohut püremin içine un,sarımsak,soğan tuz ve kişnişi ekledikten sonra köfteyapar gibi tüm malzemeyi özdeşleştirmek için 55 dakika boyunca yoğurdum.Ben kızartma sevmediğim için avuç içi büyüklüğünde yuvarlaklar halinde teflon tavada bir kaşık zeytin yağ ile kızarttım. Ama zevke göre yuvarlak köfteler yapılarak bol yağda altın rengine gelene kadar kızartmak da mümkün tamamen zevkinize kalmış bir durum. Kızartma işlemi bittikten sonra yanında sevdiğiniz bir salata ve sevdiğiniz bir ekmek türü ile leziz ve hafif bir akşam yemeği haline dönüşe biliyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder