2 Kasım 2011 Çarşamba
Isırmalık Kurabiyeler
Doğum günleri benim için pek önemli pek kıymetlidir genelde de eş, dost ve arkadaşların doğum günlerine pek özenirim ama nasıl oldu ise olmuş yakın bir arkadaşımın doğum gününü atlamışım. Utancımdan yüzüm kıpkırmızı telefonda fırçamı bir güzel yedikten sonra kendimi affettirmenin bir yolunu bulmam gerektiğine karar verdim . Düşünüp duruyorum ne yapsam ne yapsam diye kurabiyeler aklımda yanıp sönmeye başladılar. Attım kendimi markete. Daha önceki market turlarında gözüme ilişen aromalardan ve süsleme malzemeleri sepetimi doldurup tuttum evin yolunu.
Malzemeler:
1 paket tereyağ
1 su bardağı pekmez
½ su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Aldığınca un
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı yulaf
Acı badem aroması
Yapılışı:
Oda sıcaklığında bir paket tereyağı bir kap içine aldıktan sonra içine bir su bardağı pekmez ve yarım su bardağı şeker ile çıprmaya başladım. Malzeme biraz özdeşleşince içine bir yumurtanın sarısını ekleyerek çırpmaya devam ettim. Kremaya yakın bir kıvam aldığında içine azar azar elenmiş unu eledim. Aynı anda bir çay kaşığı kabartma tozunuda ekledim. Bu tarifte şu kadar un kullanın diyemeyeceğim zira bildiğimiz “aldığı kadar un” durumu geçerli. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin ve iyice yoğurun. Daha sonra hamurun üzerine bir tutam un serpip üstüne de örterek bir saat buzdolabında bekletin. Bekleyen hamuru dolaptan çıkarttıktan sonra üç eşit parçaya böldüm. Bir parçanın içine bir tatlı kaşığı zencefil ekleyerek tekrar yoğurdum. İkinci parçanın içine bir çorba kaşığı yulaf ekleyip tekrar yoğurdum ve son olarak üçüncü parçanın içine de acı badem aroması ekleyerek yoğurdum. Biraz uzun ve meşakkatli ama sonuç enfes oluyor. Herbir parçayı açarak şekillendirdim herbirini tepsiye dizerken de altlarına ahşap çubuklarını da takmayı ihmal etmedim. 180 derece fırında 20-25 dakika piştikten sonra süslemelerini yaptım.
Sonrasında resimde gördüğünüz manzara ortaya çıktı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder